Вход | Регистрация

Обсъждат се промени за таксиметровите шофьори

Обсъждат се промени за таксиметровите шофьори
Снимка: Булфото

Правителството разглежда въвеждането на допълнителни мерки за водачите на таксита, които ще се включат в няколко пакета. Първият е за психологическата подготовка за всеки шофьор на такси. Тя ще се състои от щателна проверка на детайли, показващи дали човекът е агресивен, дали може да се владее в по-сложни ситуации, като и до какво води употребата на алкохол при всеки от водачите. Това ще помогне за извличането на по-точни изводи за характера на кандидат-таксиметровите шофьори.

Всеки водач на такси ще има собствено досие, което ще се съхранява при ръководителя на фирмата, за да може да се следи при проверка на органите на реда, дали този водач допуска едни и същи нарушения.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов заяви, че лично ще се постарае всеки таксиметров шофьор, употребявал алкохол, да бъде лишен от правата си за управление на такси. Министърът бе категоричен в решението си за предложение за двойно увеличаване на глобите за неспазване на почивките за таксиметровите шофьори и за употреба на алкохол. Очаква се новата методика за психологическите тестове да бъде разработена следващата седмица. До края на годината ще бъдат въведени и промените в наредбите за досиетата и другите мерки.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар