Вход | Регистрация

Станишев напуска Парламента заради Европа

Решението е оповестено в последния възможен момент

Станишев напуска Парламента заради Европа
БСП

В последния възможен момент за оттегляне от народното представителство в Парламента, председателят на БСП и на парламентарната група на "Коалиция за България" Сергей Станишев е внесъл заявление в деловодството на Народното събрание за предсрочно прекратяване на пълномощията му като депутат, потвърждават от пресцентъра на парламента.

Въпреки, че по време на предизборната кампания той многократно и категорично заявяваше, че няма да отиде в Европарламента, снощното му решение показа намерението да продължи кариерата си като европейски депутат.

Възниква въпросът дали решението му не е било продиктувани от внесеното в парламента прокурорско искане за снемане имунитета на Станишев и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него?

Вече в сградата на Европарламента е поставена пощенска кутия с името на Сергей Станишев, пише Дневник. По неофициална информация Станишев сега ръководи и българската делегация на евродепутатите в ПЕС.

От обкръжението му обаче до миналата седмица твърдяха, че той ще остане депутат тук и няма да замине за Брюксел и дори вече се уговаряли места в комисиите на Европарламента за следващия в листата на БСП Петър Курумбашев.

Той пък напусна народното събрание през май, за да води "пълноценна предизборна кампания". Активът обаче не му свърши работа, защото неочаквания преференциален вот класира на водеща позиция младият социалист Момчил Неков, записан в листата под номер 15. Така Станишев остана втори, а за Корумбашев Брюксел засега е мечта.

Първото заседание на Европейския парламент ще бъде на 1 юли.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар