Вход | Регистрация

Украинският президент Зеленски е вече в София (ВИДЕО)

Украинският президент Зеленски е вече в София (ВИДЕО)
стоп кадър/НОВА

Българският правителствен самолет, с който се очакваше да пристигне у нас украинският президент Володимир Зеленски, кацна на летище "София". Това сочи справка на сайта за проследяване на полети flightradar24.com. Тази сутрин премиерът Николай Денков потвърди, че Зеленски пристига у нас. 

Малко след 12 ч. правителствената пресслужба съобщи, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е дошъл в България.

Той ще е на еднодневно посещение в София. В Министерския съвет ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук, съобщават от пресцентъра на МС.

Мерките за сигурност в столицата днес са видимо силно затегнати. От сутринта полицаи са разпръснати из целия град и следят за съмнителни субекти. 

Опасенията очевидно са, че Володимир Зеленски може да е цел на покушение за сили, свързани с Русия, която води вече година и половина война на територията на Украйна.

Очаква се Зеленски да се срещне и с българския президент Румен Радев, който е против подпомагането на Украйна с оръжия. 

Гледайте тук:



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар