Вход | Регистрация

Ускоряват българо-френското „животновъдно“ сътрудничество

Франция проявява интерес и към екологичните етерично-маслени култури

Ускоряват българо-френското „животновъдно“ сътрудничество
Снимка: Север.бг

За стартиране на дългосрочно партньорство по обмен на добри практики, технически и търговски експертизи в земеделския сектор се договориха заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев и президентът на Земеделската камара на регион "Лимузин” и вицепрезидент на Земеделската камара на Франция Жан-Филип Виоле.

Срещата се проведе в рамките на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж и в нея участваха още президентът на INTERBEV Limousine Филип Шарет и президентът на Асоциацията за промотиране на земеделската продукция от регион Лимузин Емануел Рабо.

Зам.-министър Гечев подчерта приетата линия за насърчаване на свободно пасищното животновъдство в България, както и за развитие на месодайното направление в сектора. Двете страни договориха и осъществяване на посещения на официално и експертно ниво в рамките на тази година.

Българският зам.-министър по земеделието и храните обсъди и възможностите за сътрудничество в сферата на биологичното земеделие с Елизабет Мерсие, директор на Националната агенция за развитие на биоземеделието във Франция. Зам.-министър Гечев заяви, че България има много добри постижения в областта на биологичното земеделие.

От своя страна г-жа Мерсие коментира, че българските етерично-маслени култури с екологичен произход са добре познати във Франция и прие поканата на зам.-министър Явор Гечев да посети България за празника на розата през месец май.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар