Вход | Регистрация
Русе 21°C

740 хил. контрабандни цигари иззеха в Търново

740 хил. контрабандни цигари иззеха в Търново
Агенция "Митници"

740 000 къса контрабандни цигари иззеха служители на ОДМВР – В. Търново, съобщиха от прсслужбата. Предотвратени са щети за бюджета в размер на около 277 500 лв.

Вчера в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на акцизни стоки без бандерол от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР – В. Търново и РУП – Павликени в старата столица е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 35-годишният Б. Н. от старата столица, известен на полицията и пътник – 28-годишният К. Я. от същия град, неизвестен на полицията.

В багажника на автомобила полицейските служители се натъкнали на два мастер бокса с общо 20 000 къса цигари от две марки. При последвало претърсване в хале на ул. "Никола Габровски" във В. Търново и намиращ се в него товарен автомобил са иззети още 72 мастер бокса контрабандни цигари от същите марки. Папиросите и возилото са иззети.

Двамата мъже са задържани с полицейски мерки за 24 часа. По случая в ОДМВР – В. Търново е започнато досъдебно производство. Работа по документиране на цялата им престъпна дейност продължава. Безбандеролни цигари иззеха вчера  служители на РУП – Елена.

В хода на провеждаща се специализирана полицейска операция в Златарица е извършена проверка на 42-годишният К. З. от същия град, известен на полицията и осъждан за кражби. В него униформените установили и иззели 60 къса цигари. Материалите по случая са подготвени за налаген на административно наказание.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар