Вход | Регистрация

Свищов е зле от поройните дъждове

Свищов е зле от поройните дъждове
Снимка: Север.бг

Община Свищов от област Велико Търново пострада най-много от вчерашните поройни дъждове.

Падналите за един час около 40 литра на квадратен метър валежи са предизвикали сериозни щети.

Около 80 процента от настилките на две улици в Свищов и в село Ореш са отнесени от дъждовните води, разбити са няколко отводнителни шахти, има разрушени покривни конструкции.

Пострадали са помещения, оранжерии и дворове в двете големи села на крайдунавската община - Овча могила и Ореш, както и в по- малките населени места.

Днес се почистват наносите, тинята и пръста, натрупани по улиците.

"Освен това в село Ореш има една улица, която на практика вече не съществува. Над 40 домакинства са наводнени с избени помещения и мазета. Най-големият проблем обаче от този дъжд и от това почти бедствено положение е църквата "Свето Преображение", която беше в много лошо състояние от предни дъждове и за съжаление не ни бяха отпуснати средствата и сега положението е още по-тежко. Много се опасявам да не се събори тази наша църква", съобщи кметът на крайдунавския град Станислав Благов, цитиран от БНР.

Той поясни, че ще поиска от Междуведомствената комисия за защита на населението от бедствия и аварии пари за възстановяването на унищожената улица в село Ореш и на църквата"Свето Преображение", която е от 19-и век. Останалите щети ще бъдат възстановени със средства от местния бюджет.

<< Sever.bg във Facebook >>

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар