Вход | Регистрация

Спортен деятел предлага решение за паркирането в центъра на Велико Търново

Иван Русков лансира изграждането на подземен паркинг и футболен терен в Старото военно училище

Спортен деятел предлага решение за паркирането в центъра на Велико Търново
Снимка: Булфото

За изграждане на подземен паркинг на мястото на футболния терен в Старото военно училище пледира председателят на тенис клуб "Барс" Иван Русков. Според неговия проект върху паркинга трябва да бъде направен терен с изкуствена настилка, който да бъде предоставен за ползване на детско-юношеската школа на "Етър-24".

Според Иван Русков реализирането на проекта му ще реши два от основните проблеми на Велико Търново: паркирането в централните части на града и липсата на място, на което младите футболисти да получават базова подготовка. Подобна инициатива бе подета от плевенска фирма, която се зае с реализирането на сходно съоръжение в района на стадион "Ивайло", но заради световната финансова и икономическа криза вече две години не са стартирали никакви строителни дейности.

Русков лансира и друга своя идея - да се оформи пешеходна зона в спортен комплекс "Юнак", тъй като в момента такава липсва във Велико Търново. Той смята, че съществуващите червени тенис кортове трябва да бъдат запазени, а спортната зала, ползвана в момента от волейболен клуб "Царевец-19", се нуждае от спешен ремонт.

Макар и да е внесъл предложението си за промени в градоустройствения план още преди няколко години, Иван Русков все още не е получил никакъв отговор от Общинската администрация. На пресконференция днес спортният деятел заяви, че въпреки, че няма обратна връзка с градоначалниците, до месец септември клуб "Барс" ще изгради още един червен корт в комплекс "Юнак". Готов е и проектът за покриване на един от кортовете, което ще направи възможно използването му през зимата.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар