Вход | Регистрация

Стрийт фитнес във Варна

Деца и младежи от цялата страна се включват в турнир по Стрийт фитнес във Варна

Стрийт фитнес във Варна

За поредна година Националното сдружение на сираците в България организира спортната кампания "Ваканция без грижи", която тази година обикаля няколко градове в страната с провеждането на турнир по "Стрийт фитнес".
Дирекция "Спорт" в община Варна за поредна година се включва и подкрепа активно инициативата за провеждането на спортната кампания. Целта е децата и младите хора да са по често на спортните площадки през лятната ваканция, да се освобождават от стреса чрез спорта, както и деца в неравностойно положение да спортуват заедно със свои връстници от семейна среда и чрез спорта да са равни и да създават нови приятелства и социални контакти.
На 15.07.2017г. от 09.00 часа в двора на Варненска Търговска Гимназия "Георги Стойков Раковски" над 50 участници от Варна, София, Пловдив, Перник, Плевен, Стара Загора, Силистра, Добрич и други градове ще се състезават в три категории: момчета до 17 години, момчета над 17 години и момичета над 14 години, като участниците ще бъдат оценявани от професионални съдии за сила, комбинирани елементи и издръжливост и ще бъдат наградени от първо до трето място във всяка една от категориите. За всички участници са осигурени напитки и храни, като с подкрепата на дирекция "Спорт" община Варна е осигурено и настаняване на участниците, които не са от Варна в хотел.
Председателят на Националното сдружение на сираците в България г-н Слави Михайлов, отбеляза че подкрепата на дирекция "Спорт" община Варна е най голяма в тази кампания. До момента същият турнир се проведе в Мездра и Пловдив, като предстои след Варна на 22.07.2017г. да се проведе в Стара Загора, на 29.07.2017г. в Плевен и на 02.09.2017г. в София, където ще е и финала за всички победители от всеки град във всяка една от категориите.
Турнирите по "Стрийт фитнес" се организират в партньорство с община Варна, община Пловдив, община Мездра и община Стара Загора с генералната подкрепа на хотел "Маринела" София, сдружение "Маринела", със съдействието на  "Титан Фитнес", "Албена" АД, "Арома", Нивеа", "Симетрия", "Мистик", "Естер СПС", национална дистрибуторска компания "Мистрал", Мания Принт, хотел "Марица" Пловдив и хотел "Форум" Стара Загора.

Всеки, който желае може да се запише на място и да участва в организираното спортно събитие.

Организаторите благодарят на всички за подкрепата. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар