Вход | Регистрация

Искаме от Брюксел още 11,5 млн. лева

Парите са за подпомагане на тютюнопроизводителите

Искаме от Брюксел още 11,5 млн. лева
Снимка: МЗХ

България е подготвила искане от Европейската комисия за увеличаване с 11,5 млн. лева на одобрените за тази година средства за тютюнопроизводителите. Очакванията са тази нотификация да бъде разписана, информират от МЗХ.

Поисканото увеличение е във връзка със заявеното с около 5000 тона повече количество тютюн и постъпилите по-голям брой заявления от тютюнопроизводителите през 2012 г.

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще подкрепи подпомагането на сектор тютюн и отпадането на Списъка с допустимите за подпомагане култури, както на национално ниво, така и пред Брюксел, уточняват от пресцентъра на министерството. Това е станало ясно по време на среща на министър Греков с представители на Националната асоциация на тютюнопроизводителите - 2010 в МЗХ.

Земеделският министър се е запознал и с подписаното от служебния министър на земеделието и храните проф. Иван Станков споразумение за разпределянето на допълнителните средства. Проф. Греков е заявил, че приема документа и ще работи по него.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар