Вход | Регистрация

"Хензел и Гретел" днес в Търново

"Хензел и Гретел" днес в Търново
МДТ "К. Кисимов" - Велико Търново

В най-новия спектакъл на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" ще оживеят героите на Братя Грим Хензел и Гретел. Това съобщи директорът Васил Вълчев, една нова трактовка на познатата приказка ще бъде представена, като режисьор на кукленото представление е Даниела Христова.

В представлението водеща e темата за страха от тъмното и че този страх трябва да бъде преодоляван, коментира режисьорът Даниела Христова. Тя разказа, че са избегнали страшните моменти, които присъстват в приказката. Действието в пиесата се развива в една детска стая, в която две деца не могат да заспят. Затова майката ги кара да разказват истории и си избират приказката "Хензел и Гретел". Според Даниела Христова драматизацията е подходяща за деца от 4-годишна възраст до трети клас.

Премиерата на спектакъла бе днес от 10:00 часа, следващото представяне е на 9 март от 11.30 часа в Камерна зала на великотърновския театър. Сценографията е подготвена, така че представлението да бъде мобилно и да се играе не само в сградата на театъра, а и в детските градини и училища.

Силвия Шекилова, Лиляна Иванова и стефка Петрова са три от актрисите, които играят различни роли в пиесата.  Сценографията е дело на Христина Стоилова, а музиката на  Владимир Джамбазов. Силвия Шекилова призна, че за нея участието в пиесата е като сбъдната мечта.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар