Русе като кулинарна дестинация! Защо не?
Снимка: Thinkstock/Guliver
Няма по-голямо удоволствие от храната, казват някои българи.
И е така, особено ако ти е приготвена от майстори - готвачи.
Да превърнат храната в туристическа атракция пък си е изкуство. Но именно тази амбициозна задача са си поставили членовете на новоучредения Клуб на професионалните готвачи от Русе. В него вече са се включили 20 души.
Идеята им е помогнат професионалното израстване на своите колеги, които работят в ресторантския бизнес в Русе.
Тенденцията в световен мащаб е да се налага регионалната кухня и затова желанието е във всеки един крайдунавски ресторант да се предлагат местни специалитети, за да се запази традицията. Ще се организират и работни групи, които ще посетят градове в Румъния, Австрия и Германия като обмяна на опит.
Там русенци ще направят Седмица на българската кухня в местни заведения, а след това чуждите готвачи ще върнат визитата в Русе, информира БГНЕС.
Русенските готвачи ще работят и в тясно сътрудничество с учениците от Професионалната гимназия по туризъм, а в края на ноември ще организират и първото по рода си кулинарно състезание за Купата на Русе.
За още любопитни новини, следете ни и във Фейсбук: https://www.facebook.com/Sever.bg