Вход | Регистрация

Търсят общо лого за еврофондовете

Търсят общо лого за еврофондовете
Община Ловеч

Търсят общо лого на оперативните програми на ЕС, които ще бъдат изпълнени през следващия програмен период - 2014-2020г. Всеки, който има идея може да се включи в конкурса за послание /слоган/ на еврофондовете, обявен от Министерството на регионалното развитие.

Изискванията за участие в състезанието са : - изработване на проект на лого и слоган в програма за векторна графика; - представяне на цветен и черно-бял вариант на изображението на български и английски език; - представяне на предложението на хартиен и на електронен носител; - представяне на кратко описание на замисъла и идеята на изображението; Изпращайте предложенията си на адреса на Министерски съвет в срок до 17:00 часа на 1-ви октомври 2013 г.

Идеите ще бъдат оценявани от комисия, състояща се от представители оперативните програми, Съюза на българските художници, Съюза на българските журналисти и др. Оценка на предложенията ще се прави и от широката общественост чрез Фейсбук. Постъпилите слогани ще бъдат публикувани на 2-ри октомври в специално създадена галерия във Фейсбук .

Общо 4 от предложенията ще бъдат наградени като за 1-вото място са отредени 5000 лв. и тридневно пътуване за двама до Брюксел. Вторият в конкурса ще получи 3000 лв. , а 3-тото място – 1000 лв. Има обявена и 4-та награда – "на широката общественост /фейсбук/ - 500лв.

Общата стойност на инициативата ще бъде между 15 и 20 хил. лв., а финансирането идва от Оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Решение за използване на общо лого на оперативните програми през следващия програмен период беше взето на заседание на Министерския съвет. Причината е, че досегашната практика за използване на индивидуални послания на отделните оперативни програми е показала незадоволителен резултат.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: Министерство на регионалното развитие и благоустройството
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар